MLADEGS PAK

Migranti u Prnjavoru

U jutarnjim časovima, dana 27.07.2018. godine, u prostoru kompanije Mladegs Pak odigrao se neobičan događaj. Naime, nakon što je kamion prevoznika došao na istovar robe u prostorije skladišta firme iz kamiona su istrčala četiri nepoznata lica, za koje je utvrđeno da su migranti.

Lica su trčeći izašla iz ograđenog dijela kompanije i zaputila se u nepoznatom pravcu. Kamion iz kojeg su izašli išao je iz Evropske Unije, dovozeći sirovine za proizvodnju, a migranti su najvjerovatnije prilikom carinjenja robe u Gradišci, pocijepali ceradu i ušli u kamion u nadi da će doći do zemalja EU, konkretno Hrvatske.

Radnici u kompaniji su pravovremeno reagovali i pozvali policiju, koja je nedugo zatim locirala i identifikovala četiri muška strana državljanina. Prema saopštenjima MUP-a, migranti su identifikovani, jer su imali neophodnu dokumentaciju, te su, nakon informativnog razgovora, pušteni.

Iz kompanije prenose da nije bilo nikakvih pokušaja ugrožavanja bezbjednosti, te da je nesvakidašnji događaj protekao bez velikog remećenja svakodnevnih obaveza.

MLADEGS PAK

Po prvi put u Banjoj Luci svečano obilježen Dan majki, 300 majki na jednom mjestu!

U nedelju, 21.5.2017. organizovana je svečana proslava povodom Dana majki koji obilježavamo 14. maja. Preko 300 žena i majki bile su tu da uveličaju i upotpune ovaj divan događaj.

Kompanija Mladegs Pak d.o.o., sa svojim brendom Bonito, stala je iza Dana majki kao jednog od najvažnijih dana u godini. Želeći da mjesec maj bude mjesec u kojem će majke dobiti posebnu pažnju za posao koji svakodnevno rade i istaknu majke kao stub porodice, a samim tim i društva, kreiran je niz aktivnosti sa osvrtom na ovu temu. Jednomjesečna kampanja, prožeta je videom koji šalje snažnu poruku o važnosti uloge žene i majke, a završnim svečanim događajem u Gradskom pozorištu Jazavac, upotpunili smo samu kampanju.

Uz druženje, koktel, fotografisanje i iskreni osmijeh, žene su imale priliku da razmjenjuju iskustva i pričaju o herojstvu sa kojim majke žive u tišini, bez adekvatnog društvenog priznanja za posao koji svakodnevno obavljaju. Posebnu emotivnu notu nosila je činjenica da su žene osjetile da nisu same i da imaju podršku svih majki koje razumiju kroz šta sve jedna majka mora da prođe kroz obavljanje životne uloge.

Poseban doprinos ovoj činjenici dale su gošće Adriana Basara i Maja Isović Dobrijević, koje su se obratile zvanicama sa par riječi podrške.

„Posebna je čast biti majka 4 djece, predsjednica Humanitarne organizacije Budimo ljudi i obavljati sve obaveze u društvu koje je stvoreno i prilagođeno svima jednako i muškarcima i ženama“, rekla je Adriana.

Na kraju ovog divnog druženja, majke su imale priliku uživati u predstavi „Bračni parastos“ u izvedbi glumaca Gradskog pozorišta „Jazavac“, čime je upotpunjeno veče kreirano samo za osmijeh majke.

Bonito se potrudio da nam vrati svijest o ulozi žene, i još jednom kaže svim majkama: „Hvala vam što ste naši superheroji!“

MLADEGS PAK

Posjeta studenata Proljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta kompaniji "Mladegs Pak"

Kompanija „Mladegs pak“ ugostila je u svojim poslovnim objektima u Prnjavoru studente Poljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta. Tom prilikom studenti su na licu mjesta mogli vidjeti objekat i postrojenje, te sam proces proizvodnje. Diskutovali smo o raznim izazovima, kvalitetu proizvoda i značajem kupovine domaćih proizvoda. Tokom ove posjete, studenti su iskazali interesovanje i podržali su nas kao kvalitetnog domaćeg proizvođača. Ovim i sličnim iskustvima želi se doprinijeti kvalitetnijem i sveobuhvatnijem obrazovanju budućih inženjera, te podizanjem svijesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

MLADEGS PAK

Mladegs pak iz Prnjavora Klinici za dječije bolesti uručio za praćenje vitalnih funkcija

Kompanija Mladegs Pak u saradnji sa Udruženjem roditelja djece oboljelih od malignih bolesti "Iskra" Banjaluka, donirala je Odjeljenju hematoonkologije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske monitor za praćenje vitalnih funkcija.

Uručenje je upriličeno na Svjetski dan djece oboljele od malignih bolesti. Donaciju je uručio Srđan Vrhovac suvlasnik kompanije Mladegs Pak.

Portparol za odnose sa javnošću "Mladegs Paka" Vedrana Runjevac rekla je da će ova kompanija nastojati da uz svoje poslovanje pomogne i široj društvenoj zajednici.

- Zadovoljstvo nam je da smo kupovinom aparata pomogli Univerzitetskom kliničkom centru i nadamo se da će ostale kompanije da slijede naš primjer, - rekla je Runjevac.

Na donaciji Mladegs Pak kompanije, izrazio je zahvalnost načelnik Klinike Stojislav Konjević.

Predsjednik Nadzornog odbora Udruženja "Iskra" Petar Đurđević rekao je da će donirani aparat pomoći medicinskom osoblju Klinike, i da je ovo samo jedan od ostvarenih planova Udruženja.

On je istakao dobru saradnju Udruženja sa rukovodstvom Klinike za dječije bolesti i izrazio zahvalnost kompaniji "Mladegs Pak" na donaciji.

MLADEGS PAK

Godina velikih ulaganja

Za kompaniju „Mladegs Pak“ mnogo dobrih vijesti obilježilo je proteklu godinu. Najbitnija je, svakako, ulaganje u naše proizvodne kapacitete. Odluka da se u vremenu turbulentnih i nepredvidivih stanja na tržištu ulaže u sopstvene kapacitete pokazuje našu uvjerenost u kvalitet proizvoda i vjernost naših kupaca.

U 2015. godini planirano je ulaganje od 6 miliona km.

Od toga se 3,5 miliona km odnosi na ulaganje u nove savremene, ekološki efikasnije tehnologije. Ulagano je i u pravcu proširenja proizvodnog i skladišnog prostora koji je povećan za 2 500 kvadratnih metara. Rezultat našeg ulaganja je povećanje našeg proizvodnog kapaciteta za 200%.

Sva naša ulaganja i napori doprinijeli su otvaranju mogućnosti za nove poslove distribucije naših proizvoda na strana tržišta.

„Bonito“ proizvodi svoje mjesto na policama već pronalaze u 7 drugih zemalja. U 2016. godini će naći svoj put i do mnogih novih tržišta.

Asortimanu od preko 260 artikala, u 2015. godini, pridružili su se i novi: begova čorba, krem supa s vrganjim, krem supa od paradajza, šlag fix i tri vrste preliva za torte (bezbojni, crveni i okus jagode).

Naš najpoznatiji proizvod, „Bonito” kečap, početkom godine je dobio svoj novi, savremeni izgled. Lansiranje nove ambalaže ovog proizvoda pratila je i marketinška kampanja „Que Bonito“, gdje smo putem televizije i drugih medija kupcima predstavili „Bonito“ kečap u novoj boci.

I drugi naši proizvodi su prošli proces redizajniranja. Većina novih ambalaža već je dostupna našim kupcima.

Za početak 2016. godine možemo najaviti da „Bonito” čajevi, takođe, dobijaju novi izgled. Time ćemo našim vjernim kupcima dodatno povećati užitak korištenja različitih ukusa ovog toplog napitka. Već dugi niz godina „Bonito” čajevi su prvi izbor mnogim kupcima. Prema nedavno rađenom nezavisnom istraživanju naši čajevi, sa oko 700 000 korisnika, zauzimaju visoku treću poziciju po učešću na tržištu Bosne i Hercegovine.

Sve ovo nam dozvoljava da godinu na izmaku proglasimo za još jednu u nizu uspješnih.