MLADEGS PAK

“Mladegs pak” iz Prnjavora najbolji među srednjim privrednim društvima

Privredna komora Republike Srpske 19.05.2021. godine organizovala je sedamnaesti po redu tradicionalni Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2020 godinu.

Najbolje rezultate među srednjim privrednim društvima ostvarila je kompanija Mladegs Pak iz Prnjavora, a samo neki od rezultata su povećanja dobiti za 165% i izvoza za 120% u odnosu na prethodnu godinu.U ovoj kategoriji drugo mjesto zauzelo je “Mega drvo” iz Bijeljine, dok se na treću poziciju plasirao “Austronet” iz Prijedora.

Kompanija Mladegs Pak d.o.o. danas je jedan od najvećih domaćih prehrambenihproizvođača sa više od 200 zaposlenih, a njen brend Bonitopostoji od 1989. godine i stvara visokokvalitetne proizvode.Brend Bonito kao domaći proizvođač prehrambenih proizvoda svojim bogatim asortimanom od preko 350 artikala zasluženo je osvojio povjerenje domaćica u proteklih 30 godina tradicije kvaliteta. Bonito proizvodi dio su porodičnog obroka u preko 20 zemalja širom svijeta.

Proizvodnja Bonito proizvoda odvija se na preko 10.000 m2 novoizgrađenih objekata uz poštovanje najviših svjetskihstandarda u proizvodnji hrane. Dokaz kvaliteta su i priznati HACCP, ISO i IFS sertifikati. Bonito kontinuirano ulaže uproizvodnju te redovno priprema i lansira nove visokokvalitetne proizvode domaće proizvodnje. Na povjerenje velikog broja potrošača Bonito uzvraća širenjem asortimana sa novim kvalitetnim prehrambenim proizvodima koji ćedugo da budu diozdravih i ukusnih porodičnih obroka. Kao primjer možemo navesti nove kategoriju proizvoda a to su smjese za kolače i mafine kao i kategorija novih začina.

Zbog pandemije virusa korona i epidemioloških mjera, manifestacija Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2020. godinu prvi put nije organizovana u standardnom formatu u Banskom dvoru, već je u saradnji sa Televizijom Republike Srpske realizovana u formi emisije, koja je sinoć emitovana na programu Radio-televizije Republike Srpske.

MLADEGS PAK

Oslikani zidovi i vrijedna donacija na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS

Predstavnici kompanije Mladegs Pak i brenda Bonito, povodom 30 godina poslovanja firme, poklonili su Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske vrijednu donaciju. Poklon u vidu potrebnog potrošnog materijal poput plahti, navlaka za jorgane, jastučnica i spavaćica doniran je Kliničkom centru. Važan segment njihove donacije je i oslikavanje prostorija u kojima borave trudnice divnim, ohrabrujućim porukama upućenim majkama.

Iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo poručuju da je tim malim korakom učinjeno mnogo za atmosferu na dva sprata klinike, te da oduševljenje iskazuju kako pacijenti, tako i svi zaposleni na tom odjelu.

„Klinika za ginekologiju i akušerstvo najveća je ustanova takve vrste u Republici Srpskoj, što su predstavnici kompanije Mladegs Pak, ispred njihovog brenda „Bonito“ u više navrata prepoznali, te iskazali svoju humanost i izdvojili svoje vrijeme i novac kako bi pomogli našim pacijentkinjama, prvo u obliku fetalnih monitora, a kasnije i donacijom od 200 posteljina i 200 spavaćica. Posebna radost jeste inicijativa kompanije Mladegs Pak koja podrazumijeva oslikavanje prostorija gdje leže naše porodilje. Još jednom se zahvaljujem, u ime Klinike, te u ime naših pacijentkinja,“ istakla je načelnica Klinike, prof. dr Vesna Ećim Zlojutro.

Slađana Vranješ, pomoćnica generalnog direktora za zdravstvenu njegu UKC RS, istakla je kako će pored materijalne vrijednosti, estetski dio značajno uljepšati boravak na Klinici svim osobama koje su posjetioci njihove ustanove.

Iz kompanije Mladegs Pak poručuju da su majke stub svake porodice, te da jačanjem uloge majke osnažujemo i društvo.

„Već 30 godina brend Bonito sve napore usmjerava ka olakšavanju majčinskog posla, pružajući im svakodnevnu podršku u pripremi ukusnih jela, ali i brojnim aktivnostima usmjerenim ka isticanju njihovog posla koji prečesto prođe neopažen. Majke su zaista naši istinski superheroji koji bez rezerve brinu o svojim najmilijima, te ovom donacijom želimo da im iskažemo zahvalnost i podršku u činjenju najljepšeg i najtežeg posla na svijetu.“, rekao je direktor prodaje kompanije „Mladegs Pak“, Mišo Lambić.

Iz kompanije Mladegs Pak navode da će i ubuduće nastaviti sa društveno odgovornim poslovanjem, posebno kada je u pitanju uloga i položaj majki u društvu.

YouTube video: https://www.youtube.com/watch?v=NVidMSAIUQw

MLADEGS PAK

Bonito proizvodi od sada i u regiji!

Svoj 30. rođendan kompanija Mladegs Pak, sa svojim brendom Bonito, obilježava uz velike iskorake i izazovne projekte! Započeli su partnerstva sa najvećim distributerskim kompanijama u regionu, Nelt d.o.o. Bosna i Hercegovina, D Way d.o.o. Srbija, D Way d.o.o. Crna Gora, Nelt L.L.C. Kosovo i time pokazali da imaju ozbiljne namjere u konstantnom rastu i u narednih 30 godina. Ovom saradnjom, otvorili su put Bonito proizvodima do polica u još četiri zemlje regiona. Osim toga, povjerenje su im ukazali i veliki evropski lanci poput Lidla, Kafulanda, Bille, Pennya, Spara, Merkatora i mnogih drugih, kojima će u ovoj godini biti isporučeno preko 10.000 tona kečapa uz ostale proizvode.

https://www.youtube.com/watch?v=BO5erSUB4wY

Srećan rođendan kompaniji poželjela je i umjetnica nevjerovatnog glasa, Kaliopi. Ona je otpjevala divnu pjesmu koja poziva da kuvamo svi zajedno i volimo se uz Bonito. Pogledajte njihov rođendanski video iz nove kampanje „30 godina kuvamo s ljubavlju!“.

https://www.youtube.com/watch?v=qQsRG4thsnQ

Kompanija Mladegs Pak osnovana je 1989. godine i proizvođač je ukusnih i kvalitetnih prehrambenih proizvoda koji se mogu pronaći u preko 16 zemalja širom svijeta. Proizvodni asortiman sastoji se od 270 različitih artikala koji su proizvedeni po najstrožim standardima prehrambene industrije. Nastankom kompanije dolazi i do nastanka brenda Bonito, koji danas nosi primat kako po kvalitetu, dugogodišnjem prisustvu na tržištu, tako i po obimu proizvodnje.

„Ovim putem želimo da se zahvalimo našim kupcima koji su nam dali svoje povjerenje, a posebno majkama koje su izabrale nas za pouzdanog partnera u pripremi zdravog i ukusnog jela. Zbog Vas već 30 godina kuvamo s ljubavlju!“ poručili su iz kompanije Mladegs Pak.

Oduvijek su se smatrali zaštitnicima majki i porodice, te isticali važnost iskazivanja zahvalnosti majkama za posao koji svakodnevno čine za nas.

MLADEGS PAK

Migranti u Prnjavoru

U jutarnjim časovima, dana 27.07.2018. godine, u prostoru kompanije Mladegs Pak odigrao se neobičan događaj. Naime, nakon što je kamion prevoznika došao na istovar robe u prostorije skladišta firme iz kamiona su istrčala četiri nepoznata lica, za koje je utvrđeno da su migranti.

Lica su trčeći izašla iz ograđenog dijela kompanije i zaputila se u nepoznatom pravcu. Kamion iz kojeg su izašli išao je iz Evropske Unije, dovozeći sirovine za proizvodnju, a migranti su najvjerovatnije prilikom carinjenja robe u Gradišci, pocijepali ceradu i ušli u kamion u nadi da će doći do zemalja EU, konkretno Hrvatske.

Radnici u kompaniji su pravovremeno reagovali i pozvali policiju, koja je nedugo zatim locirala i identifikovala četiri muška strana državljanina. Prema saopštenjima MUP-a, migranti su identifikovani, jer su imali neophodnu dokumentaciju, te su, nakon informativnog razgovora, pušteni.

Iz kompanije prenose da nije bilo nikakvih pokušaja ugrožavanja bezbjednosti, te da je nesvakidašnji događaj protekao bez velikog remećenja svakodnevnih obaveza.

MLADEGS PAK

Po prvi put u Banjoj Luci svečano obilježen Dan majki, 300 majki na jednom mjestu!

U nedelju, 21.5.2017. organizovana je svečana proslava povodom Dana majki koji obilježavamo 14. maja. Preko 300 žena i majki bile su tu da uveličaju i upotpune ovaj divan događaj.

Kompanija Mladegs Pak d.o.o., sa svojim brendom Bonito, stala je iza Dana majki kao jednog od najvažnijih dana u godini. Želeći da mjesec maj bude mjesec u kojem će majke dobiti posebnu pažnju za posao koji svakodnevno rade i istaknu majke kao stub porodice, a samim tim i društva, kreiran je niz aktivnosti sa osvrtom na ovu temu. Jednomjesečna kampanja, prožeta je videom koji šalje snažnu poruku o važnosti uloge žene i majke, a završnim svečanim događajem u Gradskom pozorištu Jazavac, upotpunili smo samu kampanju.

Uz druženje, koktel, fotografisanje i iskreni osmijeh, žene su imale priliku da razmjenjuju iskustva i pričaju o herojstvu sa kojim majke žive u tišini, bez adekvatnog društvenog priznanja za posao koji svakodnevno obavljaju. Posebnu emotivnu notu nosila je činjenica da su žene osjetile da nisu same i da imaju podršku svih majki koje razumiju kroz šta sve jedna majka mora da prođe kroz obavljanje životne uloge.

Poseban doprinos ovoj činjenici dale su gošće Adriana Basara i Maja Isović Dobrijević, koje su se obratile zvanicama sa par riječi podrške.

„Posebna je čast biti majka 4 djece, predsjednica Humanitarne organizacije Budimo ljudi i obavljati sve obaveze u društvu koje je stvoreno i prilagođeno svima jednako i muškarcima i ženama“, rekla je Adriana.

Na kraju ovog divnog druženja, majke su imale priliku uživati u predstavi „Bračni parastos“ u izvedbi glumaca Gradskog pozorišta „Jazavac“, čime je upotpunjeno veče kreirano samo za osmijeh majke.

Bonito se potrudio da nam vrati svijest o ulozi žene, i još jednom kaže svim majkama: „Hvala vam što ste naši superheroji!“

MLADEGS PAK

Posjeta studenata Proljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta kompaniji "Mladegs Pak"

Kompanija „Mladegs pak“ ugostila je u svojim poslovnim objektima u Prnjavoru studente Poljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta. Tom prilikom studenti su na licu mjesta mogli vidjeti objekat i postrojenje, te sam proces proizvodnje. Diskutovali smo o raznim izazovima, kvalitetu proizvoda i značajem kupovine domaćih proizvoda. Tokom ove posjete, studenti su iskazali interesovanje i podržali su nas kao kvalitetnog domaćeg proizvođača. Ovim i sličnim iskustvima želi se doprinijeti kvalitetnijem i sveobuhvatnijem obrazovanju budućih inženjera, te podizanjem svijesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

MLADEGS PAK

Mladegs pak iz Prnjavora Klinici za dječije bolesti uručio za praćenje vitalnih funkcija

Kompanija Mladegs Pak u saradnji sa Udruženjem roditelja djece oboljelih od malignih bolesti "Iskra" Banjaluka, donirala je Odjeljenju hematoonkologije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske monitor za praćenje vitalnih funkcija.

Uručenje je upriličeno na Svjetski dan djece oboljele od malignih bolesti. Donaciju je uručio Srđan Vrhovac suvlasnik kompanije Mladegs Pak.

Portparol za odnose sa javnošću "Mladegs Paka" Vedrana Runjevac rekla je da će ova kompanija nastojati da uz svoje poslovanje pomogne i široj društvenoj zajednici.

- Zadovoljstvo nam je da smo kupovinom aparata pomogli Univerzitetskom kliničkom centru i nadamo se da će ostale kompanije da slijede naš primjer, - rekla je Runjevac.

Na donaciji Mladegs Pak kompanije, izrazio je zahvalnost načelnik Klinike Stojislav Konjević.

Predsjednik Nadzornog odbora Udruženja "Iskra" Petar Đurđević rekao je da će donirani aparat pomoći medicinskom osoblju Klinike, i da je ovo samo jedan od ostvarenih planova Udruženja.

On je istakao dobru saradnju Udruženja sa rukovodstvom Klinike za dječije bolesti i izrazio zahvalnost kompaniji "Mladegs Pak" na donaciji.

MLADEGS PAK

Godina velikih ulaganja

Za kompaniju „Mladegs Pak“ mnogo dobrih vijesti obilježilo je proteklu godinu. Najbitnija je, svakako, ulaganje u naše proizvodne kapacitete. Odluka da se u vremenu turbulentnih i nepredvidivih stanja na tržištu ulaže u sopstvene kapacitete pokazuje našu uvjerenost u kvalitet proizvoda i vjernost naših kupaca.

U 2015. godini planirano je ulaganje od 6 miliona km.

Od toga se 3,5 miliona km odnosi na ulaganje u nove savremene, ekološki efikasnije tehnologije. Ulagano je i u pravcu proširenja proizvodnog i skladišnog prostora koji je povećan za 2 500 kvadratnih metara. Rezultat našeg ulaganja je povećanje našeg proizvodnog kapaciteta za 200%.

Sva naša ulaganja i napori doprinijeli su otvaranju mogućnosti za nove poslove distribucije naših proizvoda na strana tržišta.

„Bonito“ proizvodi svoje mjesto na policama već pronalaze u 7 drugih zemalja. U 2016. godini će naći svoj put i do mnogih novih tržišta.

Asortimanu od preko 260 artikala, u 2015. godini, pridružili su se i novi: begova čorba, krem supa s vrganjim, krem supa od paradajza, šlag fix i tri vrste preliva za torte (bezbojni, crveni i okus jagode).

Naš najpoznatiji proizvod, „Bonito” kečap, početkom godine je dobio svoj novi, savremeni izgled. Lansiranje nove ambalaže ovog proizvoda pratila je i marketinška kampanja „Que Bonito“, gdje smo putem televizije i drugih medija kupcima predstavili „Bonito“ kečap u novoj boci.

I drugi naši proizvodi su prošli proces redizajniranja. Većina novih ambalaža već je dostupna našim kupcima.

Za početak 2016. godine možemo najaviti da „Bonito” čajevi, takođe, dobijaju novi izgled. Time ćemo našim vjernim kupcima dodatno povećati užitak korištenja različitih ukusa ovog toplog napitka. Već dugi niz godina „Bonito” čajevi su prvi izbor mnogim kupcima. Prema nedavno rađenom nezavisnom istraživanju naši čajevi, sa oko 700 000 korisnika, zauzimaju visoku treću poziciju po učešću na tržištu Bosne i Hercegovine.

Sve ovo nam dozvoljava da godinu na izmaku proglasimo za još jednu u nizu uspješnih.