MLADEGS PAK

MLADEGS PAK jedan od partnera "Srpska open 2023"

Bila nam je čast i zadovoljstvo što je naša kompanija MLADEGS PAK zajedno sa brendom BONITO bila jedan od partnera “Srpska open 2023” koji se ove godine obilježio u Banja Luci. Ovaj sportski događaj okupio je, ne samo najveća imena iz svijeta tenisa, nego i ljude iz različitih sfera javnog i poslovnog života i mnogih evropskih zemalja zahvaljujući kojem je Banja Luka stala rame uz rame sa svjetskim prijestonicama u kojima se održavaju teniski turniri.

Grad na Vrbasu sedam dana, koliko je turnir trajao, bio je u duhu tenisa i dobrog raspoloženja. Za tu posebnu priliku pripremili smo svoje proizvode i zanimljiv sadržaj za sve posjetice turnira, koji su mogli učestvovati i u našim zabavnim igrama i osvojiti simbolične nagrade koje su bile propraćene diplomama. Zadnjih dana posjetioci su mogli da na podiumu sa 360 kamerom snime uspomene koje će ih podsjećati na turnir uz naš Bonito.

Igrači, VIP zvanice i svi posjetioci u danima turnira imali su priliku degustirati prozvode koje smo pripremili na fantastičnoj lokaciji u navijačkom selu “Srpska Open 2023” uz parolu IZABERI KVALITETNO-IZABERI BITI UZ NAJBOLJE. Srpski teniser koji je osvojio ATP 250 Turnir u Banja Luci, Dušan Lajović i njegov kolega, teniser Nikola Ćaćić takođe su izabrali biti uz najbolje, te su prvu priliku iskoristili da posjete Fan Village i Bonito i sami se uvjerili u kvalitet i ukus, te zajedno sa ostalim posjetiocima uživali u našim proizvodima.

Promocijom čajeva, kaša i mafina uspjeli smo na najbolji mogući način da zasladimo ovaj događaj. Bezbroj posjetilaca probalo je naše ukusne proizvode koji su pobrali samo riječi hvale. Najslađim, najukusnijim mafinima nisu mogla odoljeti ni najprobirljivija nepca. Svaki dan se tražio mafin više, a ukoliko se odlučite da pravite ovu ukusnu poslasticu uz jednostavnu pripremu ovaj naš proizvod se ponovo nalazi na policama maloprodajnih marketa.

Ovakvi događaji odlična su prilika da se predstavi sportski potencijal i mogućnosti, investitori, te uspješne kompanije. Tako smo i mi, prvenstveno kao društveno odgovorna kompanija ali i uspješan proizvođač prehrambenih proizvoda iskoristili priliku i pokazali da ćemo uvijek biti prijatelj sporta ali i blizu svojih potrošača koji će prvi degustirati sve novitete iz naše Bonito kuhinje.

MLADEGS PAK

Višković, Pašalić i Tomaš posjetili kompaniju Mladegs Pak

Premijer Radovan Višković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić i načelnik opštine Prnjavora Darko Tomaš posjetili su kompaniju Mladegs Pak.

Prilikom posjete gosti su obišli proizvodne kapacitete kompanije i razgovarali o novim projektima koje je kompanija pokrenula u cilju potpune modernizacije procesa. Nova fabrika za proizvodnju kečapa, kao jedan od glavnih projekata, privodi se kraju. Ukupna vrijednost projekta se procjenjuje na 5 miliona evra.

Veliki naredni korak je projekat zasada paradajza čime bi kompanija obezbjedila vlastitu sirovinu i time zaokružila proces proizvodnje kečapa. Upravo o tome je bilo riječi i na protekloj sjednici, Vlada Srpske koja je donijela odluku da pokrene pitanja izdavanja koncesije ovom privrednom subjektu, kako bi i na taj način podstakla domaću proizvodnju.

"Nije to paradajz koji se radi u plastenicima, to je sasvim druga vrsta proizvodnje gdje trebaju specifične mašine. To omogućava, ne samo ovom privrednom subjektu, nego i budućim kooperantima koji žele da sarađuju sa njima" istakao je premijer Višković.

Koliko bi ovaj korak bio značajan za samu kompaniju potvrdio je i Ministar Boris Pašalić rekavši da na ovaj način kompanija neće više zavisiti od uvoznih proizvoda i dobavljača sirovine jer će se značajan dio proizvesti na sopstvenim zasadima. Trenutno stanje komentarisao je i menadžer izvoza Mladen Pratljačić. Situaciju je ocjenio kao dobru, ali i napomenuo da postoje velike turbulencije na tržištu, da su lanci nabavke pokidani i da cijene svakodnevno rastu.

Primarna proizvodnja preduzeća jeste kečap, a kompanija dnevno proizvodi čak 54 tone kečapa. Pored kečapa u svom asortimanu kompanija broji preko 350 artikala. Na godišnjem nivou prihoduje 27 miliona KM, a skoro 50 odsto je van prostora BiH, jer svoje proizvode izvozi širom Evrope. Proširenje kompanije je u interesu lokalne zajednice jer će se tako stvoriti uslovi za nova radna mjesta.

MLADEGS PAK

Rekonstruisan centralni park u Prnjavoru uz pomoć kompanije „Mladegs Pak“

Završeni su radovi na rekonstrukciji gradskog parka u partnerskom projektu kompanije „Mladegs Pak“ i opštine Prnjavor ukupne vrijednosti više od 330.000 KM. Nova zelena oaza u centru je namjenjena odmoru, druženju, rekreaciji i užitku svih, od najmlađih do najiskusnijih Prnjavorčana i posjetilaca. Ovim povodom je obavljena i primopredaja tehničke dokumentacije između vlasnika preduzeća „Mladegs Pak“ Gorana Vrhovca i načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša.

„Od danas svi naši sugrađani, mogu ovaj park da koriste za potrebe za koje je i napravljen, ali ono što želim posebno je da se vlasnicima firme “Mladegs pak” zahvalim na svemu onome što su učinili za naš grad. Ovo nije jedini projekat u kom oni učestvuju, ova firma duži niz godina pokazuje svoju društvenu odgovornost učestvujući u svim aktivnostima koje lokalna zajednica pa i pojedinci provode, ali ono što je posebno zadovoljstvo jeste da smo od jednog starog parka dobili jedan moderan park“, rekao je Tomaš.

Obnova parka je realizovana prema ideji i u spomen preminulog suvlasnika preduzeća „Mladegs Pak“ Srđana Vrhovca, a po projektu njegove kćerke Jelene Popović. Novi park naziva „Ljubav, vjera, nada!“ obuhvata više sadržajnih cjelina, od kojih je jedno dječije igralište u 3 podzone – za djecu do 3 godine, stariju od 3 godine i dječije igralište u pijesku. Sadržaj parka omogućava i održavanje kulturno-društvenog sadržaja u teatru na otvorenom, pogodnom za izvođenje predstava, priredbi, nastupa sekcija, prezentacija i dr.

Rekreativni sadržaj, važan segment modernog gradskog parka, je pripremljen sa kvalitetnim spravama za vanjsku rekreaciju, fitnes, teretanu na otvorenom i atletsku stazu, a ova cjelina je obogaćena i stolom za stoni tenis. Cijeli park je opremljen velikim brojem klupa za odmor i druženje, a za ljubitelje šaha su konstruisane praktične klupe sa stolovima za šah.

Tomaš je izrazio zadovoljstvo što Prnjavorčani svih uzrasta od sada u punom kapacitetu mogu koristiti park za odmor i rekreaciju, ali i naglasio da bez ideje i podrške porodice Vrhovac ovaj projekat ne bi bio realizovan. „Ono što sam uvjeren, jeste da će ovaj park služiti upravo svrsi kakvu je zamislio i Srđan Vrhovac, a to je da naši građani imaju jedno od najljepših mjesta ovdje u gradu“, dodao je Tomaš.

Društveno odgovorno poslovanje i podsticanje napretka lokalne zajednice je dio misije kompanije „Mladegs Pak“ iz Prnjavora, koja je jedan od vodećih domaćih proizvođača prehrambenih proizvoda sa više od 30 godina tradicije. Poznata po domaćem brendu „Bonito“, kompanija humanitarnim i drugim aktivnostima godinama pomaže udruženja, organizacije i sugrađane u potrebi.

MLADEGS PAK

Od porodičnog biznisa do rekordnog izvoza: Bonito proizvode biraju hiljade kupaca Evrope i Afrike

Sada već davne 1989. godine u Prnjavoru započela je uspješna porodična priča, koja je primjer da istrajnim radom i beskompromisnim uvjerenjem u kvalitet moguće je u BiH izgraditi firmu koja stvara novu vrijednost i doprinosi za skoro 200 zaposlenih, njihove porodice kao i lokalnu zajednicu. Danas kompanija „Mladegs Pak“ čini upravo to i pritom ostvaruje neke od najboljih rezultata u zemlji.

Proizvodnja za respektabilne evropske lance

Gradeći svoj uspjeh primarno na kvalitetu, što dokazuju i najviši svjetski prehrambeni sertifikati HACCP, ISO i IFS, proizvode kompanije već godinama zadovoljno biraju hiljade kupaca evropskih trgovačkih lanaca poput Lidl, Aldi, Rewe, Penny, SPAR i drugih za koje kompanija proizvodi. Ne zanemarujući značaj izvoza, „Mladegs Pak“ i zaposlenici ovog domaćeg proizvođača ističu kako uvijek radije biraju domaće sirovine provjerenog kvaliteta, kako bi zaokružili proces proizvodnje u našoj zemlji i na taj način obezbijedili najbolji kvalitet potreban za kvalitetne i ukusne namirnice u pripremi porodičnog ručka.

„Bonito“ kečap omiljen kupcima i u Africi

Već 30 godina postoji domaći brend „Bonito“ sa asortimanom od preko 350 prehrambenih proizvoda, čiji prepoznatljivi lider i svima omiljeni prilog jelima je svakako „Bonito“ kečap. Najnoviji dokaz kvaliteta je i uspjeh ovog kečapa na novom tržištu, ovaj put mnogo dalje od evropskih tržišta, na tržištu Angole.

Stanovnici ove velike afričke zemlje su pokazali da imamo sličan ukus po pitanju kečapa, te su odlično reagovali na kvalitet i okus kečapa iz BiH.

„Prvu količinu od 100 tona kečapa su naši kupci u Angoli već potrošili te smo brzo reagovali i dopremili nove količine, a iduće godine planiramo povećati ove količine kako bi zadovoljili rastuću tražnju za našim proizvodima na ovom tržištu“, izjavio je Mišo Lambić, direktor prodaje kompanije. Pored Angole, Lambić navodi i tržišta drugih zemalja u Africi kao nove izvozne ciljeve, a za zajedničke uspjehe ističe i zasluge te zalaganja partnerske distributivne kompanije Nelt, vodeće u rješenjima distribucije i logistike za cijeli region i šire.

„Daleka Angola sa svojih 25 miliona stanovnika je veoma izazovno tržište sa mnogo različitih običaja i tradicija, kako po pitanju kulture, tako i kuhinje. Sada bar možemo reći da su nam ukusi slični što se tiče kečapa“, otkriva nam Mirko Malešević, menadžer za izvoz koji je ovaj trgovački poduhvat učinio mogućim. U nastavku dodaje i da je popularnosti kečapa u Angoli zasigurno pomogla i simpatična slučajnost naziva brenda „Bonito“ što na portugalskom jeziku koji dominantno govori lokalno stanovništvo, znači prelijepo ili dobro.

Novi uspjesi na domaćem tržištu kao i na polju izvoza nisu novitet za „Mladegs Pak“ koji je za rezultate u 2020. godini proglašen prvim u BiH po prihodu u svojoj djelatnosti.

#MladegsPak #Bonito

MLADEGS PAK

Mladegs Pak na prvom B2B susretu „Kluba 100“

Održan je prvi B2B susret „Kluba 100“ koji je uz predstavnike kompanije Mladegs Pak okupio i vlasnike i menadžere najuspješnijih privrednih subjekata u BiH, u organizaciji Poslovnih novina. Ovo je bila još jedna prilika za razmjenu ideja, razgovore o saradnji i povezivanje Mladegs Paka, najuspješnije srednje kompanije iz Republike Srpske u 2020. godini i prve po prihodu u svojoj djelatnosti u BiH, sa drugim uspješnim preduzećima.

Izazovi i krize koji su zadesili kompanije u 2020. godini, nametnuti pandemijom, izrodili su mnoge pozitivne strategije i prakse u upravljanju. Upravo ovi primjeri su bili jedna od glavnih tema razgovora tokom susreta.

Mladegs Pak se uspješno adaptirao na nove uslove rada u toku pandemije što je omogućilo efikasan nastavak proizvodnje, očuvanje radnih mjesta i realizaciju poslovnih ciljeva. Veliki uspjeh su i mnoge realizovane investicije kao i nastavak planiranih investicija u narednim godinama od kojih se ističu pokretanje sopstvene proizvodnje paradajza za proizvodnju kečapa, kao i pokretanje novih linija proizvodnje majoneza i senfa. Bitna promjena u proizvodnom procesu kompanije jeste i prelazak na upotrebu PET ambalaže koja se može 100% reciklirati.

MLADEGS PAK

Mladegs Pak na vodećem globalnom sajmu prehrambene industrije u Njemačkoj

Kompanija Mladegs Pak sa svojim premium brendom Bonito je jedna od četiri firme iz BiH na ovogodišnjem sajmu prehrambene industrije „Anuga 2021“ u Kelnu, Njemačka. Više od 160 hiljada posjetilaca sajma iz 200 zemalja širom svijeta ima priliku upoznati se sa asortimanom brenda Bonito.

Bogati asortiman Bonito proizvoda broji preko 350 proizvoda, a na sajmu su posjetiocima predstavljeni Bonito čajevi, kečap, Boni začin i drugi dodaci jelima, dodaci za peciva i kolače, supe i čorbe, proizvodi za zimnicu, deserti i drugi proizvodi. Sajam u Kelnu je još jedna prilika za predstavnike Bonita da uspostave kontakte sa novim partnerima, obnove postojeće i ostvare nove saradnje koje će rezultirati još boljim rezultatima kompanije kao i novim Bonito proizvodima za naše vjerne kupce.

MLADEGS PAK

Mladegs Pak i ove godine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Širokim asortimanom proizvoda našeg premium brenda Bonito, predstavili smo na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu brojnim posjetiocima. Svi su imali priliku da se upoznaju sa novim Bonito proizvodima - smjesama za mafine i kolače kao i novim mješavinama začina za mesa i salate.

Novosadski sajam okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje su u vezi sa poljoprivredom, iz 60 zemalja, sa svih kontinenata. Bonito kao premium brend kompanije Mladegs Pak, domaći je proizvođač prehrambenih proizvoda još od 1989. godine i posluje sa jasnim ciljem da svojim kvalitetnim proizvodima ispuni zahtjeve svakog domaćinstva.

MLADEGS PAK

Mladegs Pak na svečanosti „100 najvećih u BiH“

Kompanija Mladegs Pak domaći je proizvođač prehrambenih proizvoda, koji je svojim kvalitetnim i širokim asortimanom, sve većim izvozom, te vrijednim radom svih zaposlenih zasluženo učestvovao na svečanosti „100 najvećih u BiH“ kao prvi u svojoj djelatnosti po ostvarenom prihodu.

U ugodnom ambijentu i okruženi najboljim privrednicima u BiH, brojnih tema za razgovor i potencijalne nove saradnje nije nedostajalo. Prema riječima Gorana Vrhovca, vlasnika, Madegs Pak se brzo adaptirao na nove uslove rada, što je omogućilo efikasan nastavak proizvodnje, očuvanje radnih mjesta i realizaciju većine poslovnih ciljeva.

Mladegs Pak je domaći proizvođač prehrambenih proizvoda još od 1989. godine i posluje sa jasnim ciljem da svojim kvalitetnim proizvodima ispuni zahtjeve svakog domaćinstva. Preko 400 raznovrsnih proizvoda, mogu se podijeliti u kategorije kečapa i proizvoda od paradajza, začina i dodataka jelima, supa i čorbi, dodataka za kolače i peciva, mješavina za mafine i kolače, pudinga i sladoleda, zobenih- ovsenih kaša i pahuljica, čajeva i napitaka, proizvoda za zimnicu, mlinsko pekarskih proizvoda i žitarica, te gastro proizvoda za HOREKA sektor.

MLADEGS PAK

“Mladegs pak” iz Prnjavora najbolji među srednjim privrednim društvima

Privredna komora Republike Srpske 19.05.2021. godine organizovala je sedamnaesti po redu tradicionalni Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2020 godinu.

Najbolje rezultate među srednjim privrednim društvima ostvarila je kompanija Mladegs Pak iz Prnjavora, a samo neki od rezultata su povećanja dobiti za 165% i izvoza za 120% u odnosu na prethodnu godinu.U ovoj kategoriji drugo mjesto zauzelo je “Mega drvo” iz Bijeljine, dok se na treću poziciju plasirao “Austronet” iz Prijedora.

Kompanija Mladegs Pak d.o.o. danas je jedan od najvećih domaćih prehrambenihproizvođača sa više od 200 zaposlenih, a njen brend Bonitopostoji od 1989. godine i stvara visokokvalitetne proizvode.Brend Bonito kao domaći proizvođač prehrambenih proizvoda svojim bogatim asortimanom od preko 350 artikala zasluženo je osvojio povjerenje domaćica u proteklih 30 godina tradicije kvaliteta. Bonito proizvodi dio su porodičnog obroka u preko 20 zemalja širom svijeta.

Proizvodnja Bonito proizvoda odvija se na preko 10.000 m2 novoizgrađenih objekata uz poštovanje najviših svjetskihstandarda u proizvodnji hrane. Dokaz kvaliteta su i priznati HACCP, ISO i IFS sertifikati. Bonito kontinuirano ulaže uproizvodnju te redovno priprema i lansira nove visokokvalitetne proizvode domaće proizvodnje. Na povjerenje velikog broja potrošača Bonito uzvraća širenjem asortimana sa novim kvalitetnim prehrambenim proizvodima koji ćedugo da budu diozdravih i ukusnih porodičnih obroka. Kao primjer možemo navesti nove kategoriju proizvoda a to su smjese za kolače i mafine kao i kategorija novih začina.

Zbog pandemije virusa korona i epidemioloških mjera, manifestacija Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2020. godinu prvi put nije organizovana u standardnom formatu u Banskom dvoru, već je u saradnji sa Televizijom Republike Srpske realizovana u formi emisije, koja je sinoć emitovana na programu Radio-televizije Republike Srpske.

MLADEGS PAK

Oslikani zidovi i vrijedna donacija na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS

Predstavnici kompanije Mladegs Pak i brenda Bonito, povodom 30 godina poslovanja firme, poklonili su Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske vrijednu donaciju. Poklon u vidu potrebnog potrošnog materijal poput plahti, navlaka za jorgane, jastučnica i spavaćica doniran je Kliničkom centru. Važan segment njihove donacije je i oslikavanje prostorija u kojima borave trudnice divnim, ohrabrujućim porukama upućenim majkama.

Iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo poručuju da je tim malim korakom učinjeno mnogo za atmosferu na dva sprata klinike, te da oduševljenje iskazuju kako pacijenti, tako i svi zaposleni na tom odjelu.

„Klinika za ginekologiju i akušerstvo najveća je ustanova takve vrste u Republici Srpskoj, što su predstavnici kompanije Mladegs Pak, ispred njihovog brenda „Bonito“ u više navrata prepoznali, te iskazali svoju humanost i izdvojili svoje vrijeme i novac kako bi pomogli našim pacijentkinjama, prvo u obliku fetalnih monitora, a kasnije i donacijom od 200 posteljina i 200 spavaćica. Posebna radost jeste inicijativa kompanije Mladegs Pak koja podrazumijeva oslikavanje prostorija gdje leže naše porodilje. Još jednom se zahvaljujem, u ime Klinike, te u ime naših pacijentkinja,“ istakla je načelnica Klinike, prof. dr Vesna Ećim Zlojutro.

Slađana Vranješ, pomoćnica generalnog direktora za zdravstvenu njegu UKC RS, istakla je kako će pored materijalne vrijednosti, estetski dio značajno uljepšati boravak na Klinici svim osobama koje su posjetioci njihove ustanove.

Iz kompanije Mladegs Pak poručuju da su majke stub svake porodice, te da jačanjem uloge majke osnažujemo i društvo.

„Već 30 godina brend Bonito sve napore usmjerava ka olakšavanju majčinskog posla, pružajući im svakodnevnu podršku u pripremi ukusnih jela, ali i brojnim aktivnostima usmjerenim ka isticanju njihovog posla koji prečesto prođe neopažen. Majke su zaista naši istinski superheroji koji bez rezerve brinu o svojim najmilijima, te ovom donacijom želimo da im iskažemo zahvalnost i podršku u činjenju najljepšeg i najtežeg posla na svijetu.“, rekao je direktor prodaje kompanije „Mladegs Pak“, Mišo Lambić.

Iz kompanije Mladegs Pak navode da će i ubuduće nastaviti sa društveno odgovornim poslovanjem, posebno kada je u pitanju uloga i položaj majki u društvu.

YouTube video: https://www.youtube.com/watch?v=NVidMSAIUQw

MLADEGS PAK

Bonito proizvodi od sada i u regiji!

Svoj 30. rođendan kompanija Mladegs Pak, sa svojim brendom Bonito, obilježava uz velike iskorake i izazovne projekte! Započeli su partnerstva sa najvećim distributerskim kompanijama u regionu, Nelt d.o.o. Bosna i Hercegovina, D Way d.o.o. Srbija, D Way d.o.o. Crna Gora, Nelt L.L.C. Kosovo i time pokazali da imaju ozbiljne namjere u konstantnom rastu i u narednih 30 godina. Ovom saradnjom, otvorili su put Bonito proizvodima do polica u još četiri zemlje regiona. Osim toga, povjerenje su im ukazali i veliki evropski lanci poput Lidla, Kafulanda, Bille, Pennya, Spara, Merkatora i mnogih drugih, kojima će u ovoj godini biti isporučeno preko 10.000 tona kečapa uz ostale proizvode.

https://www.youtube.com/watch?v=BO5erSUB4wY

Srećan rođendan kompaniji poželjela je i umjetnica nevjerovatnog glasa, Kaliopi. Ona je otpjevala divnu pjesmu koja poziva da kuvamo svi zajedno i volimo se uz Bonito. Pogledajte njihov rođendanski video iz nove kampanje „30 godina kuvamo s ljubavlju!“.

https://www.youtube.com/watch?v=qQsRG4thsnQ

Kompanija Mladegs Pak osnovana je 1989. godine i proizvođač je ukusnih i kvalitetnih prehrambenih proizvoda koji se mogu pronaći u preko 16 zemalja širom svijeta. Proizvodni asortiman sastoji se od 270 različitih artikala koji su proizvedeni po najstrožim standardima prehrambene industrije. Nastankom kompanije dolazi i do nastanka brenda Bonito, koji danas nosi primat kako po kvalitetu, dugogodišnjem prisustvu na tržištu, tako i po obimu proizvodnje.

„Ovim putem želimo da se zahvalimo našim kupcima koji su nam dali svoje povjerenje, a posebno majkama koje su izabrale nas za pouzdanog partnera u pripremi zdravog i ukusnog jela. Zbog Vas već 30 godina kuvamo s ljubavlju!“ poručili su iz kompanije Mladegs Pak.

Oduvijek su se smatrali zaštitnicima majki i porodice, te isticali važnost iskazivanja zahvalnosti majkama za posao koji svakodnevno čine za nas.

MLADEGS PAK

Migranti u Prnjavoru

U jutarnjim časovima, dana 27.07.2018. godine, u prostoru kompanije Mladegs Pak odigrao se neobičan događaj. Naime, nakon što je kamion prevoznika došao na istovar robe u prostorije skladišta firme iz kamiona su istrčala četiri nepoznata lica, za koje je utvrđeno da su migranti.

Lica su trčeći izašla iz ograđenog dijela kompanije i zaputila se u nepoznatom pravcu. Kamion iz kojeg su izašli išao je iz Evropske Unije, dovozeći sirovine za proizvodnju, a migranti su najvjerovatnije prilikom carinjenja robe u Gradišci, pocijepali ceradu i ušli u kamion u nadi da će doći do zemalja EU, konkretno Hrvatske.

Radnici u kompaniji su pravovremeno reagovali i pozvali policiju, koja je nedugo zatim locirala i identifikovala četiri muška strana državljanina. Prema saopštenjima MUP-a, migranti su identifikovani, jer su imali neophodnu dokumentaciju, te su, nakon informativnog razgovora, pušteni.

Iz kompanije prenose da nije bilo nikakvih pokušaja ugrožavanja bezbjednosti, te da je nesvakidašnji događaj protekao bez velikog remećenja svakodnevnih obaveza.

MLADEGS PAK

Po prvi put u Banjoj Luci svečano obilježen Dan majki, 300 majki na jednom mjestu!

U nedelju, 21.5.2017. organizovana je svečana proslava povodom Dana majki koji obilježavamo 14. maja. Preko 300 žena i majki bile su tu da uveličaju i upotpune ovaj divan događaj.

Kompanija Mladegs Pak d.o.o., sa svojim brendom Bonito, stala je iza Dana majki kao jednog od najvažnijih dana u godini. Želeći da mjesec maj bude mjesec u kojem će majke dobiti posebnu pažnju za posao koji svakodnevno rade i istaknu majke kao stub porodice, a samim tim i društva, kreiran je niz aktivnosti sa osvrtom na ovu temu. Jednomjesečna kampanja, prožeta je videom koji šalje snažnu poruku o važnosti uloge žene i majke, a završnim svečanim događajem u Gradskom pozorištu Jazavac, upotpunili smo samu kampanju.

Uz druženje, koktel, fotografisanje i iskreni osmijeh, žene su imale priliku da razmjenjuju iskustva i pričaju o herojstvu sa kojim majke žive u tišini, bez adekvatnog društvenog priznanja za posao koji svakodnevno obavljaju. Posebnu emotivnu notu nosila je činjenica da su žene osjetile da nisu same i da imaju podršku svih majki koje razumiju kroz šta sve jedna majka mora da prođe kroz obavljanje životne uloge.

Poseban doprinos ovoj činjenici dale su gošće Adriana Basara i Maja Isović Dobrijević, koje su se obratile zvanicama sa par riječi podrške.

„Posebna je čast biti majka 4 djece, predsjednica Humanitarne organizacije Budimo ljudi i obavljati sve obaveze u društvu koje je stvoreno i prilagođeno svima jednako i muškarcima i ženama“, rekla je Adriana.

Na kraju ovog divnog druženja, majke su imale priliku uživati u predstavi „Bračni parastos“ u izvedbi glumaca Gradskog pozorišta „Jazavac“, čime je upotpunjeno veče kreirano samo za osmijeh majke.

Bonito se potrudio da nam vrati svijest o ulozi žene, i još jednom kaže svim majkama: „Hvala vam što ste naši superheroji!“

MLADEGS PAK

Posjeta studenata Proljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta kompaniji "Mladegs Pak"

Kompanija „Mladegs pak“ ugostila je u svojim poslovnim objektima u Prnjavoru studente Poljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta. Tom prilikom studenti su na licu mjesta mogli vidjeti objekat i postrojenje, te sam proces proizvodnje. Diskutovali smo o raznim izazovima, kvalitetu proizvoda i značajem kupovine domaćih proizvoda. Tokom ove posjete, studenti su iskazali interesovanje i podržali su nas kao kvalitetnog domaćeg proizvođača. Ovim i sličnim iskustvima želi se doprinijeti kvalitetnijem i sveobuhvatnijem obrazovanju budućih inženjera, te podizanjem svijesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

MLADEGS PAK

Mladegs pak iz Prnjavora Klinici za dječije bolesti uručio za praćenje vitalnih funkcija

Kompanija Mladegs Pak u saradnji sa Udruženjem roditelja djece oboljelih od malignih bolesti "Iskra" Banjaluka, donirala je Odjeljenju hematoonkologije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske monitor za praćenje vitalnih funkcija.

Uručenje je upriličeno na Svjetski dan djece oboljele od malignih bolesti. Donaciju je uručio Srđan Vrhovac suvlasnik kompanije Mladegs Pak.

Portparol za odnose sa javnošću "Mladegs Paka" Vedrana Runjevac rekla je da će ova kompanija nastojati da uz svoje poslovanje pomogne i široj društvenoj zajednici.

- Zadovoljstvo nam je da smo kupovinom aparata pomogli Univerzitetskom kliničkom centru i nadamo se da će ostale kompanije da slijede naš primjer, - rekla je Runjevac.

Na donaciji Mladegs Pak kompanije, izrazio je zahvalnost načelnik Klinike Stojislav Konjević.

Predsjednik Nadzornog odbora Udruženja "Iskra" Petar Đurđević rekao je da će donirani aparat pomoći medicinskom osoblju Klinike, i da je ovo samo jedan od ostvarenih planova Udruženja.

On je istakao dobru saradnju Udruženja sa rukovodstvom Klinike za dječije bolesti i izrazio zahvalnost kompaniji "Mladegs Pak" na donaciji.

MLADEGS PAK

Godina velikih ulaganja

Za kompaniju „Mladegs Pak“ mnogo dobrih vijesti obilježilo je proteklu godinu. Najbitnija je, svakako, ulaganje u naše proizvodne kapacitete. Odluka da se u vremenu turbulentnih i nepredvidivih stanja na tržištu ulaže u sopstvene kapacitete pokazuje našu uvjerenost u kvalitet proizvoda i vjernost naših kupaca.

U 2015. godini planirano je ulaganje od 6 miliona km.

Od toga se 3,5 miliona km odnosi na ulaganje u nove savremene, ekološki efikasnije tehnologije. Ulagano je i u pravcu proširenja proizvodnog i skladišnog prostora koji je povećan za 2 500 kvadratnih metara. Rezultat našeg ulaganja je povećanje našeg proizvodnog kapaciteta za 200%.

Sva naša ulaganja i napori doprinijeli su otvaranju mogućnosti za nove poslove distribucije naših proizvoda na strana tržišta.

„Bonito“ proizvodi svoje mjesto na policama već pronalaze u 7 drugih zemalja. U 2016. godini će naći svoj put i do mnogih novih tržišta.

Asortimanu od preko 260 artikala, u 2015. godini, pridružili su se i novi: begova čorba, krem supa s vrganjim, krem supa od paradajza, šlag fix i tri vrste preliva za torte (bezbojni, crveni i okus jagode).

Naš najpoznatiji proizvod, „Bonito” kečap, početkom godine je dobio svoj novi, savremeni izgled. Lansiranje nove ambalaže ovog proizvoda pratila je i marketinška kampanja „Que Bonito“, gdje smo putem televizije i drugih medija kupcima predstavili „Bonito“ kečap u novoj boci.

I drugi naši proizvodi su prošli proces redizajniranja. Većina novih ambalaža već je dostupna našim kupcima.

Za početak 2016. godine možemo najaviti da „Bonito” čajevi, takođe, dobijaju novi izgled. Time ćemo našim vjernim kupcima dodatno povećati užitak korištenja različitih ukusa ovog toplog napitka. Već dugi niz godina „Bonito” čajevi su prvi izbor mnogim kupcima. Prema nedavno rađenom nezavisnom istraživanju naši čajevi, sa oko 700 000 korisnika, zauzimaju visoku treću poziciju po učešću na tržištu Bosne i Hercegovine.

Sve ovo nam dozvoljava da godinu na izmaku proglasimo za još jednu u nizu uspješnih.